Ray-ban Sunglasses Malaysia

Thursday, September 8, 2011

Ray Ban TV Commercial - Never Hide




Hai! seperti yang dijanjikan aku datang lagi. Hari ni nak share ngan peminat setia blog ni tentang Rayban Wayfarer part 2 lak. so semasa mencari fresh article untuk blog ni, aku ternampak lak satu iklan dari youtube tentang rayban wayfarer. Ape pendapat korang? Tapi ni bukan iklan dari US. Maybe latin kot. tak pasti sgt. lihat lah...

Sejarah Rayban Wayfarer

Cermin mata Ray-Ban Wayfarer telah dihasilkan oleh Ray-Ban sejak tahun 1952,
dimana rekabentuknya (design) telah mencetuskan revolusi kacamata sejak dahulu lagi dan menjadi pilihan setiap para pemakai cermin mata.
Ray-Ban Wayfarer telah menikmati zaman popularnya sekitar tahun 1950-an dan 1960-an.Walaupunbagaimanapun, sekitar tahun 1970-an
Ray-ban Wayfarer telah merundum. Dan kemudiannya pada tahun 1982 satu kesepakatan telah dicapai oleh ramai penjual-penjual cermin mata
dimana dapat menguntungkan mereka sekaligus menaikkan martabat dan populariti Ray-Ban Wayfarer ini.
Sekarang ini, era tahun 2000-an, Ray-Ban Wayfarer menjadi salah satu ikon yang paling abadi.

Design and early popularity

Wayfarers were designed in 1952 by optical designer Raymond Stegeman, who procured dozens of patents for Bausch and Lomb, Ray-Ban's parent company.The design was a radically new shape, "a mid-century classic to rival Eames chairs and Cadillac tail fins." According to design critic Stephen Bayley, the "distinctive trapezoidal frame spoke a non-verbal language that hinted at unstable dangerousness, but one nicely tempered by the sturdy arms which, according to the advertising, gave the frames a 'masculine look.'" Wayfarers, which took advantage of new plastic molding technology, marked the transition between a period of eyewear with thin metal frames and an era of plastic eyewear. (source from : http://en.wikipedia.org/wiki/Ray-Ban_Wayfarer )

Tq for the info..

Sunday, June 5, 2011

Koleksi Rayban yang sedia ada

Ini adalah koleksi sedia ada Rayban BL dan juga Luxottica.
Koleksi untuk dijual...Jangan salah faham, ni bukan secondhand,tapi ini adalah yang baru.
Cume bukan 100%original.(biar aku sampaikan terus terang supaya takde kekeliruan berlaku nanti). Walaupun begitu, kekuatan, quality,gaya, print cop,berat spek dan lain-lain tanda-tanda Rayban yang ori hampir same dengan Rayban original. So kalo 10 kali pandang tu mmg tak pasan la local unless die tgk dan belek dekat2 spek ni. Aku tau ramai sane mmg minat sgt kat Rayban ni,so aku buat offer beli yg 100% copyright ori.hehhehehe.

Jadi kawan-kawan, ape-ape leh je tanye kat aku mengenai produk ni.Takde hal...
Harga???? leh tgk kat FB :New Ray-Ban Sunglasses.Segala detail leh tgk kat situ..

Ni Rayban Aviator RB 3025 Black Silver
Ni lak Rayban Aviator RB3025 Aviator Gold Silver

Alamak! tersenget lak..sori-sori..aku tak reti nak pusing balik..
Ni Rayban Aviator RB3025 Gold Brown

Rayban Aviator RB3025 Black Polarized Lenses (sesuai untuk yg silau mase driving)

The last but not least, Rayban Chromax (Color Contrast Technology) RB3028 Gold Brown


So, seperti yg dikatakan tadi, maklumat penuh dan lanjut boleh didapati di Facebook : New Ray-ban Sunglasses. Kalo yg lom add atau like page, sila-sila lah yea...=)

Lagi senang click link ni :

Tq for now.

Monday, March 21, 2011

Rayban Original - Perbezaan Rayban Original dengan yang Ciplak.


Salaam, selamat dan kembali lagi.............

Semoga hidup anda ceria dan dimurahkan rezeki pada bulan-bulan yang mendatang kelak. =)

Pada kali ini, aku ingin kongsikan semula atau menceritakan secara agak detailnya tentang Rayban yang Original dan yang tidak original. Kepada pendatang-pendatang baru yang baru saja memulakan langkah meminati Rayban - TAHNIAH aku ucapkan! Welcome to the club..hehehe. Tapi bukan pada kaum lelaki tau, lebih kepada kaum wanita. Banyak pula aku lihat wanita yang lebih cenderung memakai Rayban sekarang ni. More to vintage katenya.. Buktinya....
lisa pun pakai gak ???





Antara gadis-gadis cantik dan stylo =) So what do u think?

Untuk cantik wanita sanggup buat ape saje. Mahal ke tak tu lain cite.Aku rase laki pun same kan..Aku pernah tanye kat kawan-kawan aku (girls) : "nape pakai Rayban? Aviator lagi..kan itu untuk laki je.." Diorang jawab " Vintage and yet stylo.Yang penting selesa la kan." ohh...tu jawapan diorang.mase aku mula-mula pakai dulu punya la kutuk aku pasal nampak cam laki.sekarang... korang lak yang pakai =p Well, tak kisah la.aku pakai sebab aku suka.Korang ada? hahahhaha...

Baiklah, sekarang ni aku kongsikan perbezaan Rayban Original dan Rayban bukan original dan panduan nak membeli Rayban yang Original. Jangan tertipu, ok....
(yang ini hanya panduan asas sahaja - Luxottica)


Instructions

    • 1
      Look at the box your Ray-Bans came in. There should be a recycling logo, as well as a semi-permanent sticker on the box, including the serial number, manufacturer and distributor details, lens and frame type, and the model number of your specific style of sunglasses. If this sticker is missing, the sunglasses in the box are probably not genuine.
    • 2
      Inspect the case they came in. There should be a gold logo engraved, not painted, on the case that says "Luxottica." If the logo is painted or missing, chances are the sunglasses in the case are a knock-off.
    • 3
      Hold up the sunglasses and check the engraved Ray-Ban logo, which is an interlocking RB, under the bridge of the nose-piece. When holding the sunglasses upside down, the engraving should read right-side up. If it is upside down, you may have a pair of fakes.
    • 4
      Check the right lens for the RB engraving. If it is above the hinge, your Ray-Bans are authentic. If the engraving appears below the hinge, they are probably fake.
    • 5
      Inspect the rubber quality on the earpieces and frames. Quality rubber is used on authentic Ray-Bans and should feel chalky to the touch, not sticky, stiff or slick.
    • 6
      Test the quality of the authenticity card that comes with the glasses. Not only should it be printed on high-quality card stock, it should be free of grammatical errors and typos. The ink should not smudge or smear, which you can test by running your finger along the printed card.

Ini adalah packaging Ray-ban Original.

Note: The trademark symbol is in the correct spot on the box. The stitches per inch are much smaller and tighter, evident of a higher quality stitch job. And the dustcloth is the correct color and logo font.

ini adalah packaging Ray-ban yang bukan Original.

Note: The trademark symbol seems to be absent from the red logo on the box. The stitches per inch, a common fake handbag spotting tell, seem to be too long when compared to the real case (below). The shape of the case is also in conflict with the real case below, and the dustcloth is the wrong color (blue), and the logo on the dustcloth seems to have a mistake concerning the "B", just to make matters worse. This means that if the dust cloth was the correct color, there would still be the font problem.

Sunday, January 23, 2011

Rayban Wayfarer - Igauan Baru

Sekadar nak share igauan baru masa kini. Aku rase cam agak terlambat lak nak post pasalRayban Wayfarer ni. Tak kisah la....Walaupun design wayfarer ni agak old skool, tapi skrang nimenjadi trend masa kini yg tersangat hangat. Budak-budak muda merata-rata mencari danmemakai wayfarer dengan bangganya. Tak salah dan bukan nak mengejek, tapi memang kenangan trend skang ni. Aku tgk pon wayfarerterbaru ngan design rare print sangatlah cantik danstylo. Mmg Hot! Saje-saje la aku godek website Rayban yg mane menjadi kewajiban aku untuktgk tiap-tiap hari.( aku mmg fanatik Rayban =p). Bile aku tgk art design "rare print never hide- Wayfarer" sangat-sangat artistik.Ni aku sharekan ngan korang pasal wayfarer ni.

RARE PRINTS

First came colors. Now, Ray-Ban is proud to introduce Rare Prints, a collection of colorful new patterns. To launch these new Rare Prints, we collaborated with some of the world's best print makers to design posters inspired by each of the different patterns. What resulted is a truly unique set of limited edition posters, signed and numbered by the artists. To see their art come to life, click on a poster.