Ray-ban Sunglasses Malaysia

Monday, March 21, 2011

Rayban Original - Perbezaan Rayban Original dengan yang Ciplak.


Salaam, selamat dan kembali lagi.............

Semoga hidup anda ceria dan dimurahkan rezeki pada bulan-bulan yang mendatang kelak. =)

Pada kali ini, aku ingin kongsikan semula atau menceritakan secara agak detailnya tentang Rayban yang Original dan yang tidak original. Kepada pendatang-pendatang baru yang baru saja memulakan langkah meminati Rayban - TAHNIAH aku ucapkan! Welcome to the club..hehehe. Tapi bukan pada kaum lelaki tau, lebih kepada kaum wanita. Banyak pula aku lihat wanita yang lebih cenderung memakai Rayban sekarang ni. More to vintage katenya.. Buktinya....
lisa pun pakai gak ???





Antara gadis-gadis cantik dan stylo =) So what do u think?

Untuk cantik wanita sanggup buat ape saje. Mahal ke tak tu lain cite.Aku rase laki pun same kan..Aku pernah tanye kat kawan-kawan aku (girls) : "nape pakai Rayban? Aviator lagi..kan itu untuk laki je.." Diorang jawab " Vintage and yet stylo.Yang penting selesa la kan." ohh...tu jawapan diorang.mase aku mula-mula pakai dulu punya la kutuk aku pasal nampak cam laki.sekarang... korang lak yang pakai =p Well, tak kisah la.aku pakai sebab aku suka.Korang ada? hahahhaha...

Baiklah, sekarang ni aku kongsikan perbezaan Rayban Original dan Rayban bukan original dan panduan nak membeli Rayban yang Original. Jangan tertipu, ok....
(yang ini hanya panduan asas sahaja - Luxottica)


Instructions

    • 1
      Look at the box your Ray-Bans came in. There should be a recycling logo, as well as a semi-permanent sticker on the box, including the serial number, manufacturer and distributor details, lens and frame type, and the model number of your specific style of sunglasses. If this sticker is missing, the sunglasses in the box are probably not genuine.
    • 2
      Inspect the case they came in. There should be a gold logo engraved, not painted, on the case that says "Luxottica." If the logo is painted or missing, chances are the sunglasses in the case are a knock-off.
    • 3
      Hold up the sunglasses and check the engraved Ray-Ban logo, which is an interlocking RB, under the bridge of the nose-piece. When holding the sunglasses upside down, the engraving should read right-side up. If it is upside down, you may have a pair of fakes.
    • 4
      Check the right lens for the RB engraving. If it is above the hinge, your Ray-Bans are authentic. If the engraving appears below the hinge, they are probably fake.
    • 5
      Inspect the rubber quality on the earpieces and frames. Quality rubber is used on authentic Ray-Bans and should feel chalky to the touch, not sticky, stiff or slick.
    • 6
      Test the quality of the authenticity card that comes with the glasses. Not only should it be printed on high-quality card stock, it should be free of grammatical errors and typos. The ink should not smudge or smear, which you can test by running your finger along the printed card.

Ini adalah packaging Ray-ban Original.

Note: The trademark symbol is in the correct spot on the box. The stitches per inch are much smaller and tighter, evident of a higher quality stitch job. And the dustcloth is the correct color and logo font.

ini adalah packaging Ray-ban yang bukan Original.

Note: The trademark symbol seems to be absent from the red logo on the box. The stitches per inch, a common fake handbag spotting tell, seem to be too long when compared to the real case (below). The shape of the case is also in conflict with the real case below, and the dustcloth is the wrong color (blue), and the logo on the dustcloth seems to have a mistake concerning the "B", just to make matters worse. This means that if the dust cloth was the correct color, there would still be the font problem.

11 comments:

  1. emm aku tgh nak beli gak Rayban sebijik...google je trus jmp blog ni...tp tu ar nak survey harga dulu,malas la nak pg survey kat kedai. U boleh bg x list harga semasa Rayban..

    nice blog.

    ReplyDelete
  2. sory lambat reply sgt Firdaus..harga ade macam2.Saya pun nak bgtau agak banyak gak. boleh cek kat google tgk search for rayban ori price...=)
    mudah.my pun ade ramai gak yang jualrayban ori dan secondhand.cubela..

    ReplyDelete
  3. btw, would like to thanks so much to William who just posted his comment here. Hope continue to follow this blog, as I will give the accurate information about Rayban..
    Thanks for the support.

    ReplyDelete
  4. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog! thanks for great post

    aviator sunglasses

    ReplyDelete
  5. hi, thank you for sharing with us... great post.. ^___^

    I have little question about how to differenciat the real and the fake ray ban sunglass.. Recent;y i just bought a rayban sunglass and i try hard to find it in official website for several website but i couldn't find it... (JS-RB RB4131-89-54 or RB4131 752/8E 2N)...does it mean it is a fake one?...

    Thank u...
    Good Luck always... ^___^

    ReplyDelete
  6. several *time (sorry my bad...)

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing info. By the way, can you provide information regarding how to identified more about Original Ray ban

    ReplyDelete
  8. macam mne nak beza kan cermin ori ngn tak ori? leh tnjuk gmbr tak?

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Info terbaik...terima kasih kerana sharing info. Memang ramai kaki2 Ray ban Malaysia yang masih mencari2 info seperti ini

    ReplyDelete
  11. レイバン サングラスは昔から大きめのメタルフレーム及びナス型のドロップタイプで、たくさんの人に好んでいました。この新しい時代に、レイバン モデルと共に未来へ向いましょうか。その気がある人にレイバン RB4105を推薦したいと思います。

    ReplyDelete